Specialty

Wyświetlanie wszystkich wyników: 11

  • Brazylia Diamond (espresso)

    Brazylia Diamond jest bazą do blendów espresso lub jako klasyczny single origin pod espresso. Jest to kawa o znikomej kwasowości i gęstej konsystencji, idealnie nadaje się do ekspresów automatycznych. Naza brazylia Diamond jest mieszanką arabik – dzięki temu importer uzyskuje w pełni powtarzalny profil samkowy z roku na rok. Brazylia Diamond pochodzi z różnych farm …

  • Etiopia Buriso Amaje (metody przelewowe)

    To jeden z tych lotów (partii), który pochodzi od grupy drobnych farmerów z rejonu Sidama, południowej Etiopii. Dzisiaj już mali producenci mają możliwość bezpośredniego handlu, ale jest to wciąż trudnym wyzwaniem, dlatego że niewielu ma dostęp do stolicy kraju. W tej kooperatywnie każdy z rolników ma około 3-12 hektarów ziemi, i każdy ma swoją licencję …

  • Gwatemala Erika Sanchez (espresso)

    Erika Sanchez jest właścicielką 2,5 hektarowej farmy w okręgu San Antonio Huista w Huehuetenango o nazwie La Montana. Farma jest zasiewana odmianami Caturra, Bourbon i Pache. Erika należy do związku Red de Mujeres, organizacji kobiet farmerek. Na farmie używa tylko organicznych nawozów, które wytwarza samemu. Jej metoda fermentacji kawy jest dosyć unikatowa, pozwala kawie na …

  • Gwatemala Erika Sanchez (metody przelewowe)

    Erika Sanchez jest właścicielką 2,5 hektarowej farmy w okręgu San Antonio Huista w Huehuetenango o nazwie La Montana. Farma jest zasiewana odmianami Caturra, Bourbon i Pache. Erika należy do związku Red de Mujeres, organizacji kobiet farmerek. Na farmie używa tylko organicznych nawozów, które wytwarza samemu. Jej metoda fermentacji kawy jest dosyć unikatowa, pozwala kawie na …

  • Honduras Yolanda Urrea Arita (metody przelewowe)

    Pani Yolanda jest właścicielką farmy El Triunfo, która znajduje się na terenach Las Pacayas, w obszarze Corquin, Copan. Zawiaduje swoją farmą z pomocą męża Luisa i trzech synów studiujących rolnictwo. Farma ma zaledwie 2 hektary i w większości jest wciąż pierwotnie zalesiona, gdyż pani Yolanda wierzy, że kluczem do jakości jest synergia roślin kawowca z …

  • Kolumbia Cerro Alto (espresso)

    Ten lot jest mieszanką ziaren z małych farm regionu Cerro Alto obszaru Caldono. Ulokowanie geograficzne tych farm jest ściśle związane z łańcuchem górskim i zachodnimi wzgórzami składającymi się z naturalnie urzyźnionych ziem, wbogaconych wulkanicznymi popiołami, które tradycyjnie służą pod uprawę kaw już od 60 lat. Kooperatywa COMEP CAFE, z siedzibą w Piendamo, Cauca, została założona …

  • Peru Saul Menor Taica (metody przelewowe)

    Saul Menor Taica jest właścicielem 4 hektarów ziemi w rejonie San Francisco w okręgu Huabal. Nasz importer Falcon Specialty od dwóch lat jest jednym z pierwszych partnerów producenta. Saul jest otwarty na zmiany i rozwój. W ciągu dwóch lat znacznie ulepszył proces segregacji wiśni kawowca, dzięki temu punktacja jego kaw wzrosła, a największą poprawę odnotowano …

  • Rwanda Ngoma (espresso)

    Ziarna tej kawy pochodzą ze stacji obróbki Ngoma, blisko mista Kavumu. Farmerzy, którzy sprzedają wiśnie kawowca do tej stacji zwykle mają małe połacie ziemi z około 200 drzewkami wiśni kawowca. Rolnicy i ich rodziny zbierają ręcznie tylko dojrzałe wiśnie kawowca, które później dostarczają do stacjii obróbki. Kawa oceniona przez importera na poziomie 87/100 punktów w …

  • Rwanda Ngoma (metody przelewowe)

    Ziarna tej kawy pochodzą ze stacji obróbki Ngoma, blisko mista Kavumu. Farmerzy, którzy sprzedają wiśnie kawowca do tej stacji zwykle mają małe połacie ziemi z około 200 drzewkami wiśni kawowca. Rolnicy i ich rodziny zbierają ręcznie tylko dojrzałe wiśnie kawowca, które później dostarczają do stacjii obróbki. Kawa oceniona przez importera na poziomie 87/100 punktów w …

  • Zestaw testowy espresso (3 x 150 g)

    Zestaw prezentowy: Pakujemy ziarna w zależności od ostepności. Najlepiej spożyć przed upływem 4 miesięcy od daty palenia. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    65 
  • Zestaw testowy filtr (3 x 150 g)

    Zestaw prezentowy: Pakujemy ziarna w zależności od dostępności. Najlepiej spożyć przed upływem 4 miesięcy od daty palenia. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    75