Single Origin
Wyświetlanie wszystkich wyników: 2
Kolumbia La Primavera (espresso decaf)
Kawa bezkofeinowa z Kolumbii. Dekofeinizowana metodą sugarcane, czyli przy współudziale bakterii pochodzących z obróbki cukru trzcinowego. Jest to według nas metoda najlepiej zachowująca orginalny smak kawy. Tutaj w wersji palonej pod espresso – wyjątkowo wysokiej jakości jak na decaf, z lekkim posmakiem wanilii, czerwonych owoców, butterscotch i cukru trzcinowego. Kawa o niskiej kwasowości, dobrze zbalansowana …
Rwanda Mwasa (espresso)
Kooperatywa Mwasa mieści się w sektorze Machuba dystryktu Nyamasheke. Założona w 2006 roku jest, leżącą na wysokosci 1650m npm, stacją obróbki, należącą do kooperatywy lokalnych rolników. Najbliższa wioska to Gatare. Mwasa zatrudnia 2 stalych pracowników, w tym jednego po agroekonomii pochodzącego z Gatare. Podczas zbiorów zatrudnienie zwiększa się do ponad 30 osób. Stacja otrzymuje zbiory …