Single Origin
Wyświetlanie wszystkich wyników: 4
Brazylia Castanhas (espresso)
Nazwa Castanhas tłumaczy się jako „Orzechy Brazylii”. Ta kawa to zbiory z regionu zwanego Carmo de Cachoeira. Ten lot został wybrany przez zespół cupperów w Cocatrel Direct Lab, ze względu na jego profil – słodkie i kremowe praliny orzechowe. Kawy, które mają przejść kontrolę jakości muszą mieć co najmniej 83 punktry w skali SCA. Kraj …
Etiopia Guji (espresso)
Region Guji umiejscowiony jest około 300-400 km na południe od Addis Ababa, stolicy Etiopii. W 2002 roku Guji odłączyło się od regionu Yergacheffe, które wczesniej tworzyły region Sidama. Guji wzięło nazwę od plemienia Oromo, którego mieszkańcy uprawiali tutaj kawę od pokoleń.
Kolumbia La Primavera (kawa bezkofeinowa)
Kawa bezkofeinowa z Kolumbii. Dekofeinizowana metodą sugarcane, czyli przy współudziale bakterii pochodzących z obróbki cukru trzcinowego. Jest to według nas metoda najlepiej zachowująca orginalny smak kawy. Tutaj w wersji palonej pod espresso – wyjątkowo wysokiej jakości jak na decaf, z lekkim posmakiem wanilii, czerwonych owoców, butterscotch i cukru trzcinowego. Kawa o niskiej kwasowości, dobrze zbalansowana …
Rwanda Mwasa (espresso)
Kooperatywa Mwasa mieści się w sektorze Machuba dystryktu Nyamasheke. Założona w 2006 roku jest, leżącą na wysokosci 1650m npm, stacją obróbki, należącą do kooperatywy lokalnych rolników. Najbliższa wioska to Gatare. Mwasa zatrudnia 2 stalych pracowników, w tym jednego po agroekonomii pochodzącego z Gatare. Podczas zbiorów zatrudnienie zwiększa się do ponad 30 osób. Stacja otrzymuje zbiory …



