Single Origin

Wyświetlanie wszystkich wyników: 4

  • Brazylia Castanhas (espresso)

    Nazwa Castanhas tłumaczy się jako „Orzechy Brazylii”. Ta kawa to zbiory z regionu zwanego Carmo de Cachoeira. Ten lot został wybrany przez zespół cupperów w Cocatrel Direct Lab, ze względu na jego profil – słodkie i kremowe praliny orzechowe. Kawy, które mają przejść kontrolę jakości muszą mieć co najmniej 83 punktry w skali SCA. Kraj …

  • Etiopia Guji (espresso)

    Region Guji umiejscowiony jest około 300-400 km na południe od Addis Ababa, stolicy Etiopii. W 2002 roku Guji odłączyło się od regionu Yergacheffe, które wczesniej tworzyły region Sidama. Guji wzięło nazwę od plemienia Oromo, którego mieszkańcy uprawiali tutaj kawę od pokoleń.

  • Kolumbia La Primavera (kawa bezkofeinowa)

    Kawa bezkofeinowa z Kolumbii. Dekofeinizowana metodą sugarcane, czyli przy współudziale bakterii pochodzących z obróbki cukru trzcinowego. Jest to według nas metoda najlepiej zachowująca orginalny smak kawy. Tutaj w wersji palonej pod espresso – wyjątkowo wysokiej jakości jak na decaf, z lekkim posmakiem wanilii, czerwonych owoców, butterscotch i cukru trzcinowego. Kawa o niskiej kwasowości, dobrze zbalansowana …

  • Rwanda Mwasa (espresso)

    Kooperatywa Mwasa mieści się w sektorze Machuba dystryktu Nyamasheke. Założona w 2006 roku jest, leżącą na wysokosci 1650m npm, stacją obróbki, należącą do kooperatywy lokalnych rolników. Najbliższa wioska to Gatare. Mwasa zatrudnia 2 stalych pracowników, w tym jednego po agroekonomii pochodzącego z Gatare. Podczas zbiorów zatrudnienie zwiększa się do ponad 30 osób. Stacja otrzymuje zbiory …