Arabika

Wyświetlanie wszystkich wyników: 8

  • Brazylia Jacu (espresso)

    Antonio jest drobnym farmerem żyjącym w rejonie Mogiana, w mieście Poco Fundo. Zasiewa wiele odmian kawowca, lecz jego ulubioną jest Tupi. Jest to odmiana bardzo delikatna i trudniejsza w uprawie, ale wyróżnia się swoją wyjątkową kompleksowością w profilu smakowym. Kawa oceniona przez importera na poziomie 85,75/100 punktów w skali Specialty Coffee Association (SCA). Najlepiej spożyć …

  • Etiopia Buriso Amaje (metody przelewowe)

    To jeden z tych lotów (partii), który pochodzi od grupy drobnych farmerów z rejonu Sidama, południowej Etiopii. Dzisiaj już mali producenci mają możliwość bezpośredniego handlu, ale jest to wciąż trudnym wyzwaniem, dlatego że niewielu ma dostęp do stolicy kraju. W tej kooperatywnie każdy z rolników ma około 3-12 hektarów ziemi, i każdy ma swoją licencję …

  • Kolumbia Narino Galeras bezkofeinowa (DECAF)

    W mieście Buesaco, położonym wysoko w Andach, znajduje się biuro, laboratorium do testów i magazyny Kooperatywy Cafes Especiales de Narino. To tutaj zwożone są kawy od wszystkich 300 drobnych farmerów należących do kooperatywy z okolicy miasta. Każdy lot jest analizowany, a farmerzy premiowani powyżej ceny rynkowej za spełnianie wysokich standardów, dobrych praktyk rolniczych, jak unikanie …

  • Pau Brazil (espresso)

    Nazwa Paubrasil pochodzi od narodowego drzewa Brazylii i jest symbolem stałej jakości stworzonej przez doświadczonych rolników z Brazylii, którzy wykorzystują wszystkie dostępne technologie, aby usprawnić produkcję, pomimo zmieniających się warunków środowiskowych. Kawa Paubrasil posiada certyfikat Regiao Cerrado Mineiro Designation of Origin program. Poducenci tych ziaren należą do jednej z dziewięciu spółdzielni lub sześciu stowarzyszeń zrzeszonych …

  • Peru Saul Menor Taica (metody przelewowe)

    Saul Menor Taica jest właścicielem 4 hektarów ziemi w rejonie San Francisco w okręgu Huabal. Nasz importer Falcon Specialty od dwóch lat jest jednym z pierwszych partnerów producenta. Saul jest otwarty na zmiany i rozwój. W ciągu dwóch lat znacznie ulepszył proces segregacji wiśni kawowca, dzięki temu punktacja jego kaw wzrosła, a największą poprawę odnotowano …

  • Rwanda Ngoma (metody przelewowe)

    Ziarna tej kawy pochodzą ze stacji obróbki Ngoma, blisko mista Kavumu. Farmerzy, którzy sprzedają wiśnie kawowca do tej stacji zwykle mają małe połacie ziemi z około 200 drzewkami wiśni kawowca. Rolnicy i ich rodziny zbierają ręcznie tylko dojrzałe wiśnie kawowca, które później dostarczają do stacjii obróbki. Kawa oceniona przez importera na poziomie 87/100 punktów w …

  • Zestaw testowy espresso (3 x 150 g)

    Zestaw prezentowy: Pakujemy ziarna w zależności od ostepności. Najlepiej spożyć przed upływem 4 miesięcy od daty palenia. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    65,0 
  • Zestaw testowy filtr (3 x 150 g)

    Zestaw prezentowy: Pakujemy ziarna w zależności od dostępności. Najlepiej spożyć przed upływem 4 miesięcy od daty palenia. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    75,0