Arabika

Wyświetlanie wszystkich wyników: 10

  • Brazylia Aguas Claras (espresso)

    Farma Aguas Claras obejmuje łącznie 110 ha. Efrain, właściciel, należy do pokolenia plantatorów kawy, które ma 130 lat w Brazylii. W 2000 r. Efrain kupił ziemię na granicy Sul De Minas oraz Cerrado w regionie ILicnea, po tym, jak zdobył wiedzę na temat produkcji kawy, a także wykorzystania bardziej nowoczesnych technologii rolniczych. W gospodarstwie uprawiane …

  • Brazylia Castanhas Do Brasil (espresso)

    Kooperatywa Cocatrel została założona w 1961 roku w Tres Pontas i jest już dzisiaj drugą największą kooperatywą w Brazylii. Zrzesza około 6000 członków i ma 11 punktów sprzedaży w całym regionie. Wszystkie kawy są oznakowane elektronicznie osobistym kodem QR, co daje pełną możliwość śledzenia ścieżki od farmera do eksportera. Ponad 50% członków kooperatywy uprawia kawę …

  • El Salvador Grupo Renacer (espresso)

    Grupa Renacer powstała w 2020 roku w celu stworzenia współpracy między drobnymi farmerami w regionie Canton, Los Naranjos. Głównym problemem w tym regionie była niska zawartosć składników odżywczych w glebie, zwiększona zachorowalność, niska produkcja i słaby dostęp do rynku zbytu. Szkoła rolnicza prowadzona przez Sigfredo Corado, który wspomagał producentów już przed powstaniem Grupy Renacer, który …

  • El Salvador Los Angeles (metody przelewowe)

    Finca Los Angeles jest piękną, 23 hektarową farmą, zasianą jedynie odmianą Pacamara, usytuowaną w paśmie gór Ahuachapan w zachodnim Salvadorze. Farma należy do grupy Los Naranjos, zarzadzanej przez Sigfredo Corado, emerytowanego profesora rolnictwa z Państwowej Szkoły Rolniczej. Jest także częścią programu Renacer (odrodzony w Hiszpanii), która jest szkołą uprawy kawowców w terenie i programem edukacyjnym …

  • Etiopia Gerba Shakicha (metody przelewowe)

    Shonora Coffee powstała 30 lat temu, założona przez Shonore Gate wraz ze stacją obróbki kawy w Sakicha i farmą obok miasta Gerba. W ciągu ostatnich 3 lat synowie Gaty: Adugna i Morkata przejęli stację, wprowadzając zmiany i udoskonalenia jak rozbudowę stacji i unowocześnienie maszyn. Dzisiaj stacja obrabia kawe od ponad 150 lokalnych farmerów. Kawy tutejsze …

  • Gwatemala Erika Sanchez (metody przelewowe)

    Erika Sanchez jest właścicielem 2,5h farmy w San Antonio Huista w rejonie Huehuetenango. Farma, o nazwie La Montana, jest zasiana odmianami Caturra, Bourbon i Pache. Erika jest członkiem Red de Meujeres, czyli „sieci kobiet” i używa na plantacji tylko organicznych nawozów, które sama produkuje. Erika nie stosuje żadnych dodatków chemicznych. Metoda fermentacji, której używa jest …

  • Kolumbia Narino Galeras bezkofeinowa (espresso)

    W mieście Buesaco, położonym wysoko w Andach, znajduje się biuro, laboratorium do testów i magazyny Kooperatywy Cafes Especiales de Narino. To tutaj zwożone są kawy od wszystkich 300 drobnych farmerów należących do kooperatywy z okolicy miasta. Każdy lot jest analizowany, a farmerzy premiowani powyżej ceny rynkowej za spełnianie wysokich standardów, dobrych praktyk rolniczych, jak unikanie …

  • Rwanda Gatare (metody przelewowe)

    Gatare jest jedną z najstarszych stacji obróbki w kraju, założona w 2003 roku. Będąc jednocześnie jedną z pierwszych stacji produkujących kawy wysokiej jakości na eksport, zdobyła sobie wysoką reputację w okolicy. Usytuowana w dystrykcie Nyamasheke w zachodniej prowincji, otoczona jest wzgórzami pokrytymi krzewami kawowca. Stacja Gatare wielokrotnie konkurowała w Cup Of Exellence zajmując wysokie miejsca. …

  • Zestaw testowy espresso (4 x 100 g)

    Zestaw prezentowy: Pakujemy ziarna w zależności od dostepności. Najlepiej spożyć przed upływem 4 miesięcy od daty palenia. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    65,0 
  • Zestaw testowy filtr (4 x 100 g)

    Zestaw prezentowy: Pakujemy ziarna w zależności od dostępności. Najlepiej spożyć przed upływem 4 miesięcy od daty palenia. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    75,0