Arabika

Wyświetlanie wszystkich wyników: 9

  • Brazylia Rancho Grande Anaerobic (espresso)

    Historia plantacji. Na farmie Rancho Grande produkcji kawy rozpoczęła się w 1933 roku, kiedy to pan Aneite Reis odziedziczył 5 hektarów farmy. Dzisiaj farma jest prowadzona przez Jose Carlo Reis i jego syna Flavio, czyli syna i wnuka pana Aneite. Misją farmy jest produkcja kawy najwyższej jakosci i w sposób jak najbardziej odpowiedzialny, czyli z …

  • Brazylia Sitio Maranhao (espresso)

    Zaledwie 3 akrowa farma Sitio Maranhao jest umiejscowiona w górach, na pasie wulkanicznym pokrywającym niemal cały region Caldas. Charakteryzuje się dużą wysokością nad poziomem morza, łagodnym klimatem i gestą florą a wszystko to zapewnia doskonałe warunki dla produkcji kawy jakości Specialty. Kawa przeznaczona pod espresso i kawiarkę. Daje napar o wyraźnej pomarańczowo-karmelowej słodyczy, z miękkim …

  • El Salvador Finca Los Angeles (filtr)

    Finca Los Angeles jest piękną farmą, o powierzchni 23 manzana, umiejscowioną w górach, Ahuachapan w zachodnim Salvadorze. Na tej farmie zasadzona jest tylko jedna odmiana – Pacamara. Finca Los Angelesjest częścią grupy Los Naranjos, prowadzoną przez Sigfredo Corado, emerytowanego profesora Narodowej Szkoły Rolniczej. Grupa i jej projekty są dotowane przez insytut Raices i wspierane przez …

  • Etiopia Keramo (filtr)

    Producenci regionu Keramo (jest ich okolo 1500), żyjący wysoko w pięknych górach Bombe, to głównie zewnętrzni farmerzy dowożący zbiory do stacji Daye Bensa. W poprzednich latach stacja Keramo razem z Shatawene często produkowały loty wystawiane na Cup of Exellence. Ziarna z tego regionu są bardzo gęste z dużym odsetkiem ziaren małego rozmiaru – screen 13-14, …

  • Honduras Chester Decaf (espresso – bezkofeinowa)

    Ta kawa jest mieszanką kaw mytych z Hondurasu z Kooperatywy Aruco. Nazywana jest Las Toltecas. Nazwa pochodzi od potomków regionu Corquin, gdzie znajduje się Kooperatywa Aruco. Ta mieszanka pochodzi od 13 członków kooperatywy i składa się z odmian: Parainema, Lempira, IHcafe90 i red Catuai. Kawa bezkofeinowa, przeznaczona pod espresso. Dekofeinizacja odbyła sie metodą Sparkling Water …

  • Peru Paco (filtr)

    To jest mix dziennych zbiorów dostarczanych do magazynów w Jaen. Producenci dostarczają suszone wiśnie do magazynów, gdzie będą zważone i przeprowadzony będzie szereg analiz w celu usunięcia niepożądanych defektów. Po tym kawa jest palona i poddana ocenie przez 3 specjalistów działu kontroli naszego importera Falcon. W zależności od punktacji zdobytej przez kawę producent otrzyma odpowiednią …

  • Uganda Elgon Regional (espresso)

    Firma (stacja obróbki kawy) Coffee Gardens została założona w 2017 roku w celu produkcji wyjątkowych kaw Specialty, w sposób jak najbardziej etyczny, oferując przejrzysty i bezpośredni kontakt pomiędzy farmerami a konsumentami kawy. Własciciele znają osobiscie każdą rodzinę farmerów, którzy mieszkają raptem 600 metrów nad poziomem Stacji obróbki. Profil sensoryczny: mleczna czekolada, karmel, maliny, czerwone jabłka …

  • Zestaw testowy espresso (4 x 100 g)

    Zestaw prezentowy: Pakujemy ziarna w zależności od dostepności. Najlepiej spożyć przed upływem 6 miesięcy od daty palenia. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    70,0 
  • Zestaw testowy filtr (4 x 100 g)

    Zestaw prezentowy: Pakujemy ziarna w zależności od dostępności. Najlepiej spożyć przed upływem 6 miesięcy od daty palenia. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    80,0