Arabika

Wyświetlanie wszystkich wyników: 7

  • Brazylia Sitio Maranhao (espresso)

    Zaledwie 3 akrowa farma Sitio Maranhao jest umiejscowiona w górach, na pasie wulkanicznym pokrywającym niemal cały region Caldas. Charakteryzuje się dużą wysokością nad poziomem morza, łagodnym klimatem i gestą florą a wszystko to zapewnia doskonałe warunki dla produkcji kawy jakości Specialty. Profil sensoryczny: mleczna czekolada, karmel, nektarynka, brzoskwinia Kawa oceniona przez importera na poziomie 84,5/100 …

  • El Salvador Finca Noruega (filtr)

    Finca Noruega zajmuje obszar 43 Manzanów w górach Ahuachapan, w zachodnim Salvadorze i jest obsadzona szerokim zakresem odmian od Bourbon do Geshy. Farma należy do grupy Los Naranjos prowadzonej przez Sigfredo Corado, emerytowanego profesora nauk rolniczych. Ten lot w całości składa sie z odmiany Bourbon. Zbierany selektywnie, po czym przewożony do młyna w Beneficio San …

  • Gwatemala El Patio (filtr)

    El Patio jest lotem wyprodukowanym w centralnej strefie całej farmy będącej pod przewodnictwem Renardo Ovalle, menadżera i zarządcy farmy. Kawa rośnie obok gdzie większość lotów jest suszona, stąd nazwa lotu – El Patio. Farma La Bolsa została zakupiona przez wybitnego medyka, Jorge Vides’a w 1958 roku. Jorge wygrał od tamtego czasu dużo nagród za produkcje …

  • Kolumbia Don Gallego (filtr)

    Farma Finca Buena Vista jest położona w południowej Kolumbii w departamencie Risaralda. Farma jest znana tutaj jako najlepszy producent w departamencie. Wygrali zawody w 2017 na najwyższa jakość jak i dostarczali kawy finałowe na wiele innych zawodów. Farma zasiana jest odmianą Castillo Rosari, która była stworzona przez Cenicafe w 2005 roku. Utworzono wtedy 6 róznych …

  • Rwanda Cyiya (filtr)

    Cyiya jest wioską umiejscowioną na wysokości 1800-2000 m npm, do której można dostacć się tylko na pieszo. Cyiya produkuje kawy Speciality już od wielu lat. Jest regionem, z którego zbierane są ziarna od drobnych farmerów, którzy zbierają kawy ręcznie. Zbiory w Cyiya odbywaja sie między majem a lipcem. Zaraz po zbiorach kawa przewożona jest do …

  • Zestaw testowy espresso (4 x 100 g)

    Zestaw prezentowy: Pakujemy ziarna w zależności od dostepności. Najlepiej spożyć przed upływem 6 miesięcy od daty palenia. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    70,0 
  • Zestaw testowy filtr (4 x 100 g)

    Zestaw prezentowy: Pakujemy ziarna w zależności od dostępności. Najlepiej spożyć przed upływem 6 miesięcy od daty palenia. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    80,0