Kawy

Palimy kawę na dwa sposoby – pod espresso i metody przelewowe. Te dwie metody zaparzania kawy wymagają zupełnie innego podejścia do jej palenia.

Wyświetlanie wszystkich wyników: 8

  • Brazylia Casa Blend (espresso)

    To mieszanka zbiorów z różnych farm stworzona przez kooperatywę Cooxupe. Inicjatywa tej kooperatywy pomaga lokalnym farmerom utrzymać się na rynku kaw jakości Specialty. Profil sensoryczny: orzechy włoskie, skórka pomarańczy, czekolada Kawa oceniona przez importera na poziomie 82,5/100 punktów w skali Specialty Coffee Association (SCA). Dla zachowania walorów smakowych, zalecamy spożyć przed upływem 6 miesięcy od …

  • Brazylia Rio Brilhante (espresso)

    Plantacja Rio Brilhante jest umiejscowiona w mikroregionie zwanym Pantano, w stanie Minas Gerais. Ten region znany jest z przewidywalnych, sezonowych opadów i klimatowi sprzyjającemu uprawie kawy. Zbiory są głównie mechaniczne, za pomocą kombajnów. Po zbiorach wiśnie przechodzą przez stacje sortowania, gdzie oddzielane są ziarna o wyższej gęstości i przeznaczone pod obróbkę Natural lub Pulped Natural. …

  • Brazylia Sitio Maranhao (espresso)

    Zaledwie 3 akrowa farma Sitio Maranhao jest umiejscowiona w górach, na pasie wulkanicznym pokrywającym niemal cały region Caldas. Charakteryzuje się dużą wysokością nad poziomem morza, łagodnym klimatem i gestą florą a wszystko to zapewnia doskonałe warunki dla produkcji kawy jakości Specialty. Kawa przeznaczona pod espresso i kawiarkę. Daje napar o wyraźnej pomarańczowo-karmelowej słodyczy, z miękkim …

  • El Salvador Finca Los Angeles (filtr)

    Finca Los Angeles jest piękną farmą, o powierzchni 23 manzana, umiejscowioną w górach, Ahuachapan w zachodnim Salvadorze. Na tej farmie zasadzona jest tylko jedna odmiana – Pacamara. Finca Los Angelesjest częścią grupy Los Naranjos, prowadzoną przez Sigfredo Corado, emerytowanego profesora Narodowej Szkoły Rolniczej. Grupa i jej projekty są dotowane przez insytut Raices i wspierane przez …

  • Gwatemala El Patio (filtr)

    El Patio jest lotem wyprodukowanym w centralnej strefie całej farmy będącej pod przewodnictwem Renardo Ovalle, menadżera i zarządcy farmy. Kawa rośnie obok gdzie większość lotów jest suszona, stąd nazwa lotu – El Patio. Farma La Bolsa została zakupiona przez wybitnego medyka, Jorge Vides’a w 1958 roku. Jorge wygrał od tamtego czasu dużo nagród za produkcje …

  • Honduras Chester Decaf (espresso – bezkofeinowa)

    Ta kawa jest mieszanką kaw mytych z Hondurasu z Kooperatywy Aruco. Nazywana jest Las Toltecas. Nazwa pochodzi od potomków regionu Corquin, gdzie znajduje się Kooperatywa Aruco. Ta mieszanka pochodzi od 13 członków kooperatywy i składa się z odmian: Parainema, Lempira, IHcafe90 i red Catuai. Kawa bezkofeinowa, przeznaczona pod espresso. Dekofeinizacja odbyła sie metodą Sparkling Water …

  • Zestaw testowy espresso (4 x 100 g)

    Zestaw prezentowy: Pakujemy ziarna w zależności od dostepności. Najlepiej spożyć przed upływem 6 miesięcy od daty palenia. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    70,0 
  • Zestaw testowy filtr (4 x 100 g)

    Zestaw prezentowy: Pakujemy ziarna w zależności od dostępności. Najlepiej spożyć przed upływem 6 miesięcy od daty palenia. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    80,0